 |
Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte kızarıklık, şişme ve kaşıntıyla başlayan güneş alerjisinden korunun.
|
|
 |
Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nevzat Artık, bozulmuş, küflenmiş bir gıda maddesini tüketmeyerek gıda zehirlenmesinden korunabileceğimizi belirtti.
|
|
 |
Hem kalbinizi koruyun hem de koronadan korunun Kardiyoloji Uzmanı Dr. Saim Sağ, sıcak havanın olumsuz etkilerini önlemek sadece kalp sağlını değil aynı zamanda korona virüs hastalığından da korunmaya yardımcı olacağını söyledi.
|
|
 |
Önemli besin depolarından süt bazı durumlarda besin bile sayılmıyor.
|
|
 |
Vegan diyetlerinin vazgeçilmezi olan besin mayasının tüketiminin son dönemde arttığını söyleyen Uzman Diyetisyen Eda Balcı, "Besin mayası, zengin vitamin, mineral, aminoasit ve antioksidan kaynağıdır.
|
|
 |
Fransa'da yapılan geniş çaplı bir araştırmanın sonuçları, organik besin tüketenlerin, organik besin tüketmeyenlere göre kansere yakalanma riskinin daha düşük olduğunu ortaya koydu.
|
|
  |
Uzmanından yaz aylarında besin zehirlenmeleri uyarısıBURSA - Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Kliniği Uzmanı Doktor Ali Asan, besin zehirlenmelerinin özellikle yaz aylarında artış gösterdiğini belirterek, "Çoğunlukla hafif ve kısa sürelidir.
|
|
 |
Adana İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, son dönemde metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle 70 kişinin il genelinde hastanelere başvurduğu ve tedavi altına alınan bu kişilerden 9'unun hayatını kaybettiğini bildirdi.
|
|
 |
Yeterli ve dengeli miktarda besin almak sağlıklı bir vücudun olmazsa olmazları arasında yer alıyor.
|
|
 |
Bilimsel araştırmalar, çeşitli besin öğelerinin eksikliğinin stresi artırdığını gösteriyor.
|
|
 |
Günlük hayatta besin takviyelerinin kullanım oranı pandemiyle birlikte arttı.
|
|
 |
Uzmanların, koronavirüse karşı bağışıklığı güçlendiren besin tüketimine yönrelik önerileri sürüyor.
|
|
  |
Güvenli besin nedir?
|
|
 |
Uzman Diyetisyen Serkan Tutar yumurtanın sağlık açısından son derece yararlı bir besin olduğunu söyledi.
|
|
 |
Uzmanlar, doğumdan itibaren aldığımız ilk besin olan sütün sağlığımız ve güzelliğimiz üzerindeki 8 önemli faydasını açıkladı.
|
|
 |
Pirinç doğru tüketildiğinde formu koruyan bir besin olarak öne çıkıyor.
|
|
 |
Uzmanlar, bayramda fazla besin tüketilmesinin kalp ve damar hastaları açısından ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtti.
|
|
 |
Peynirin ağızda oluşan yemek kalıntılarını önleme etkisine sahip bir besin olduğunu biliyor muydunuz?
|
|
 |
Arı poleni özellikle çocukların protein ihtiyacını için oldukça faydalı bir besin.
|
|
 |
Yumurtanın domates, maydanoz, yeşil sebzeler, turunçgiller gibi sebze ve meyvelerle birlikte tüketilmesi besin değerini arttırıyor.
|
|
 |
Çeşitli besin öğeleri ile zenginleştiren aşure tatlısı emziren anneler için çok faydalı.
|
|
 |
Sağlıklı ve doğru atıştırmalığı seçmek ve beslenme çantalarında besin güvenliğini sağlamak ise ebeveynlerin görevidir.
|
|
 |
"Sıcak havalarda besinlerin bozulma riski artmakta ve besin kaynaklı zehirlenmeler sık görülmektedir"
|
|
 |
Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üstüne çıkmasıyla açıkta uzun süre kalan besinlerde bakteri gelişme ve bunu tüketenlerde besin zehirlenmesi riskinin arttığı bildirildi. Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Gülhan Kurtoğlu Çelik, besin zehirlenmesinin nedenlerini ve nasıl önlem alınması gerektiğini açıkladı. Besin zehirlenmesi yaşayan kişilerde genellikle kısa sürede kendiliğinden iyileşme görülse de bebekler, yaşlılar ve kronik hastalığı olanlar gibi risk grubundaki kişilerde daha ciddi tedavi gerekebilir. Besin zehirlenmesi riskini azaltmak için gıdaların doğru şekilde saklanması, pişirilmesi ve tüketilmesi önemlidir.
|
|
  |
Uzmanından, öğrencilerin beslenme çantaları için uyarı Uzman Diyetisyen İrem Akpolat, okula giden çocukların sağlıklı beslenmeleri için sabahları doğru beslenme stiliyle, bağışıklık sistemlerini ve hastalıklardan korunmaları için doğru besin tüketiminin olması gerektiğini söyledi.
|
|
 |
Besin değerleri, aynı ağırlıktaki bir bitkiden en az 40 kat daha fazla olan mikro yeşillikler, sürdürülebilir üretimle şef mutfaklarından sağlıklı beslenme uygulamalarına kadar pek çok alanda tabakları süslerken öğünlerin kalitesini de yükseltiyor.
|
|
 |
Besin değerleri, aynı ağırlıktaki bir bitkiden en az 40 kat daha fazla olan mikro yeşillikler, sürdürülebilir üretimle şef mutfaklarından sağlıklı beslenme uygulamalarına kadar pek çok alanda tabakları süslerken öğünlerin kalitesini de yükseltiyor.
|
|
 |
Yulaf, sahip olduğu yüksek besin değerleri, uzun süre tok tutması ve pratik şekilde hazırlanması sebebiyle kahvaltıların son dönemdeki yıldızı haline geldi.
|
|
 |
Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üstüne çıkmasıyla açıkta uzun süre kalan besinlerde bakteri gelişme ve bunu tüketenlerde besin zehirlenmesi riskinin arttığı bildirildi.
|
|
 |
Avustralya'da yapılan araştırma, bebeklik döneminde görülen besin alerjisinin çocukluk döneminde astıma yakalanma oranını 4 kat artırabileceğini ortaya koydu.
|
|
 |
Gaziantep'te Antep fıstığı alerjisinin arttığı bildirildi. Besin alerjisinin her yaştan insanı etkileyebildiği ve halk sağlığı sorunu haline geldiği belirtildi.
|
|
  |
KAYSERİ Memorial Kayseri Hastanesi Diyetisyeni Betül Merd, Kurban Bayramı'nda etin yanında diğer besin gruplarına da yer verilmesi gerektiğini söyleyerek, "Bayramda et tüketimi için öğle saatleri tercih edilmeli" dedi.
|
|
  |
Memorial Kayseri Hastanesi Diyetisyeni Betül Merd, Kurban Bayramı'nda etin yanında diğer besin gruplarına da yer verilmesi gerektiğini söyleyerek, "Bayramda et tüketimi için öğle saatleri tercih edilmeli" dedi.
|
|
 |
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalınca yürütülen 'Toska Pastırması Projesi' kapsamında üretilen pastırmaya Türk Patent ve Marka Kurumunca marka tescili verildi.
|
|
 |
Vücut dengesini korumak için ihtiyaç duyulan kalsiyum, magnezyum gibi besin ögelerinin eksikliğinin kemik hastalıkları başta olmak üzere, önemli sağlık sorunlarına davetiye çıkarabildiğini söyleyen Dr.
|
|
 |
Sıcak havanın besinler üzerindeki etkisiyle akut gastroenterit, bağırsak enfeksiyonları ya da besin zehirlenmelerine daha sık rastlandığını söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr.
|
|
 |
Ramazan Bayramında sağlıklı ve dengeli beslenmek için besin tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt.
|
|
 |
Tüketici aras¸tırmaları, pandeminin tüketicilerin sagˆlıklı yas¸ama ve sagˆlıklı beslenmeye yöneldigˆini gösterirken, takviye gıda, fonksiyonel besin ve diyet takviyelerine olan ilgi de arttı.
|
|
 |
Yeni yıla optimal beslenme modeliyle organizmanın ihtiyacı olan besin öğelerini yeterli miktarda alarak sağlıklı bir şekilde girmenin mümkün olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt.
|
|
 |
Acıbadem Dr. Şinasi Can (Kadıköy) Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Evrim Demirel, besin zehirlenmesine karşı almanız gereken 10 önemli kuralı anlattı; önemli öneriler ve uyarılarda bulundu!
|
|
 |
Probiyotiklerin sadece bağışıklık sistemini güçlendirmekle kalmayıp, kanseri önleyici ve tedavi edici etkileri olduğunu söyleyen Diyetisyen Eda Balcı, "Probiyotikler, gıdalarla alınan makro besin öğelerinin, mineral ve vitaminlerin emilimini artırır" dedi.
|
|
 |
Kişi için doğru süt tüketiminin önemli olduğunu kaydeden Uzman Diyetisyen Eda Balcı, besin değerleri noktasında farklılık gösteren sütler arasında en doğru sütün nasıl seçilmesi ve tüketilmesi gerektiğine dair bilgi verdi.
|
|
 |
Çocuklarda besin alerjilerinin son 20 yılda 3 kat arttığını söyleyen Dr. Serdar Nepesov, "Bu durumun daha anne karnından itibaren insanın hayatını etkilediğini biliyoruz.
|
|
 |
Nişantaşı Hastanesi'nden Diyetisyen M. Berrin Ak, vücut ısımızı yükseltmeye yardımcı olan birbirinden leziz sekiz besin önerisinde bulundu.
|
|
 |
Her besinin alerjiye neden olabileceği uyarısında bulunan Doç. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, "Son yıllarda çocuklarda besin alerjisi görülme sıklığı arttı.
|
|
  |
Kış aylarında sağlığın korunması için beslenmede dikkat edilecekler konusunda bilgiler veren Kayseri Melikgazi Hastanesi Diyetisyeni Sümeyya Kılınç, "Soğuk havaların etkisiyle ihtiyaç duyulmayan ve unutulan besin sudur.
|
|
 |
Sarımsağın faydaları ile tanıştığınızda onu sadece mutfağınızda bir lezzet aracı olarak değil, adeta bir ilaç gibi kullanacaksınız. İşte mucize besin sarımsağın faydaları…
|
|
 |
Gıda, beslenme ve sağlık konularında geliştirdiği projelerle toplum sağlığının geleceği için çalışan Sabri Ülker Vakfı, yaz aylarında sıklığı artan besin zehirlenmelerini önlemekiçin dikkat edilmesi gerekenleri paylaşıyor.
|
|
 |
Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Tayar, obez çocuğu olan aileleri uyardı.
|
|
 |
Beslenme ve Diyet Uzmanı Nazlı Şişik Yaltırık, besin duyarlılığı için bir takım testler yapıldığını fakat bu testlerin işe yaradığını ispat edecek yeterli bilimsel delil olmadığını söyledi.
|
|
 |
İstanbul Rumeli Üniversitesi'nde düzenlenen çölyak hastalığına farkındalık panelinde konuşan Araştırma Görevlisi Gözde Gürsoy, dünya genelinde toplu beslenme hizmeti veren alanlarda glutensiz besin seçeneklerinin bulunması gerektiğini söyledi.
|
|
 |
Liv Hospital Diyet ve Beslenme Uzmanı Ömür Karamahmut cildimizi korumaya yardımcı 5 altın besin hakkında bilgi verdi.
|
|
 |
Diyetisyen Nur Tatlıoğlu, özellikle soğuk havalarda vazgeçilmez bir besin kaynağı olan Anadolu'nun geleneksel ürünü pekmezin vücudun ihtiyacı olan enerji, vitamin ve pek çok minerali karşıladığına dikkat çekti.
|
|
 |
Sabri Ülker Vakfı'nın Yemekte Denge Projesi çerçevesinde hayata geçirdiği "Yemekte Denge Mutfağı", yeterli ve dengeli beslenme için besin çeşitliliğinin önemine dikkat çekiyor.
|
|
 |
Prof. Dr. Sabri Acar, anne sütünün, yeni doğan bebeğin tüm besin ihtiyacını karşılamakla kalmayıp, ileride sağlıklı bir yetişkin olmasında da rol oynadığını belirtti.
|
|
 |
BURSA'da, Özel Hayat Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Muhittin Pekuz, yaz aylarında sayıları artan besin zehirlenmesine dikkat edilmesini istedi.
|
|
 |
7'den 70'e herkes için önemli bir besin olan yumurtanın faydaları ile artık sağlığınızı zararlı tüm etkenlerden koruyabileceksiniz.
|
|
 |
BESLENME ve Diyet Uzmanı Tuğba Küçükkonu, Ramazan ayında oruç tutanların iftar ve sahurda besin seçimlerinde çok daha dikkatli olması gerektiğini belirtti.
|
|
 |
TAVUK etinin, besin değeri açısından kırmızı ete benzediğini ancak daha az yağlı olduğunu söyleyen Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Sevinç Yücecan, Ramazan'da tavuk eti tüketilmesini önerdi.
|
|
 |
Son yıllarda içeriğinde kafein bulunan enerji içecekleri, spor gıdaları, besin takviyelerinin piyasaya girmesi, sporcuların günlük beslenme düzeni içinde kafeinden spor performansı arttırıcı olarak yararlanmasını sağladı.
|
|
 |
Diyet Uzmanı İpek Ertan, sulu yemeklerinden salatasına, dolmasından turşusuna dek her çeşidi yapılabilen beyaz lahananın mutlaka tüketilmesi gereken bir besin olduğunu belirtti.
|
|
 |
Bebeklerin en önemli besin kaynağı süt, geçe içildiğinde süt dişlerinde çürüğe neden oluyor. Alınacak çok basit önlemlerle çürüğün gelişmesi önlenebiliyor.
|
|
 |
İSTANBUL Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Nazlı, besin hijyenin gıdaların güvenilir ve sağlıklı olması için çok önemli olduğunu belirterek, insanların gıdaları tüketirken hasta olmaması gerektiğini söyledi.
|
|
 |
İSTANBUL Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Nazlı, besin hijyenin gıdaların güvenilir ve sağlıklı olması için çok önemli olduğunu belirterek, insanların gıdaları tüketirken hasta olmaması gerektiğini söyledi.
|
|
 |
İSTANBUL Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Radyasyon Onkolojisi Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Yavuz Dizdar, besin değeri yüksek sarımsağın kabuğundan anlaşılacağını söyleyerek "Kaliteli sarımsağın kabuğu zor soyulur, dişleri küçük olur ve buram buram kokar" dedi.
|
|
 |
İSTANBUL Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Radyasyon Onkolojisi Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Yavuz Dizdar, besin değeri yüksek sarımsağın kabuğundan anlaşılacağını söyleyerek "Kaliteli sarımsağın kabuğu zor soyulur, dişleri küçük olur ve buram buram kokar" dedi.
|
|
 |
Yüksek besin değerine sahip olan ve çeşitli vitamin, mineral, enzim, aminoasit, probiyotikler içererek, tarih boyunca doğal ilaç olarak kullanılan bal, günümüzde de birçok sağlık sorunlarına şifa oluyor.
|
|
 |
İçeriğinde bulunan 40'tan fazla besin öğesi ile bağışıklık sistemini de güçlendiren süt, içinde bulunduğumuz sonbaharla artan hastalıklara çare oluyor.
|
|
 |
Büyüme, gelişim ve sağlıklı beslenme açısından gerekli temel besin maddelerini içeriğinde bulunduran mucizevi meyve Mangosten, Alzheimer'dan tüberküloza kadar birçok hastalığın tedavisinde öne çıkıyor.
|
|
 |
Gazi Hastanesi Saç Ekim Birimi Koordinatörü Yasemin Gülgör, sağlıklı ve güçlü saçlar için tüketilmesi gereken 10 besin hakkında bilgi verdi.
|
|
 |
Besin maddesi olmayan toprak, taş, kireç, cam ve sabun gibi nesneleri yemek ya da yalamak şeklinde ortaya çıkan Pika Sendromu, en çok çocuklarda görülüyor.
|
|
 |
Adaçayının antioksidanlardan ve önemli besin öğelerinden özellikle K vitamininden zengin olduğunu ifade eden Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, adaçayının her derde deva olduğunu da söyledi.
|
|
 |
Besin alerjisinin en sık bebeklik ve erken çocukluk döneminde görüldüğünü belirten Ayyıldız, inek sütü, yumurta sarısı ve akı, buğday ile fıstık, fındık gibi kuruyemişlerde alerji saptandığını söyledi.
|
|
 |
Günlük hayatta hiç dikkat etmeden tüketilen birçok besin sağlık açısından incelendiğinde oldukça tehlikeli çıktı. İşte hayatımızdan çıkaramadığımız ama insan sağlığını bozan yiyecekler...
|
|
 |
Uzmanlar, her yıl Muharrem ayında yapılan aşurenin çocuklar ve enerji ihtiyacı olanlar için önemli bir besin kaynağı olduğunu söyledi.
|
|
 |
Alerji Uzmanı Prof. Dr. Yonca Tabak, besin alerjisinin reflü ve astıma neden olabildiğini belirtiyor, egzama ile bağlantısına dikkat çekiyor.
|
|
 |
Prof. Dr. İlknur Arslanoğlu, besin maddeleri sayesinde hastalıklardan korunulabileceğine, sağlığın düzeltilebileceğine ve yaşam süresinin uzatılabileceğine inandığını söylüyor.
|
|
 |
Exponatura Fuarı'nda organik sebzelerden şifalı bitkilere, doğal bakım ürünlerine, besin takviyelerinden yöresel tatlara kadar birçok faydalı ürünü bulabilirsiniz.
|
|
 |
Modern zamanlar yaşam şeklini de değiştiriyor. Şehirleşme beslenme alışkanlıklarında ve besin türlerinde de değişikliğe yol açıyor.
|
|
 |
Baklagiller ailesinin küçük fakat besin değeri güçlü bir üyesi olan kurutulmuş bezelyenin bakın ne gibi faydaları var...
|
|
 |
Sağlıklı yaşam için alternatif arayanlara ilaç gibi bir besin... Şifa dağıtan kayısının faydaları saymakla bitmiyor.
|
|
 |
Süt çok sayıda besin öğelerini bileşiminde bulundurulması nedeniyle insan yaşamının her evresinde tüketilmesi gereken temel besinlerin başında yer alıyor.
|
|
 |
Avustralya'da yapılan bir araştırma, bebeklik döneminde görülen besin alerjisinin çocukluk döneminde astıma yakalanma oranını 4 kat artırabileceğini ortaya koydu. Murdoch Çocuk Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan araştırmada, 6 yıl boyunca 5 bin 276 bebek üzerinde alerji testi yapıldı ve akciğer fonksiyonları gözlemlendi. Araştırma sonucunda, bebeklikte besin alerjisi olan çocukların astım geliştirme olasılığının neredeyse 4 kat daha fazla olduğu belirlendi. Besin alerjisi olan çocukların akciğer fonksiyonlarında da bozulma olasılığının daha yüksek olduğu ifade edildi.
|
|
 |
Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Prof. Dr. Sevinç Yücecan, vücudun gereksinimi olan besin öğelerini her öğün dört ana besin grubundan önerilen düzeyde tüketmek ve besin ögesi kayıplarını önleyecek ilkeler doğrultusunda hazırlamak, pişirmek ve saklamak gerektiğine dikkat
|
|
 |
Sigara kullanımının kanser riskini arttırdığını hatırlatan Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu "Kanser risk faktörlerini bilmek ve sakınmak oldukça önemli. Şunu bilmeliyiz en büyük risk faktörü sigaradır. Her yıl milyonlarca insanın ölümünden sorumlu olan sigara sadece akciğer değil idrar torbası, kalın bağırsak kanseri gibi neredeyse bilinen tüm kanser türlerinin riskini artırır" dedi.
|
|
 |
Dünya genelinde gittikçe yayılan Covid-19 için henüz uygulanabilecek bir aşı olmasa da gerekli tedbirlerin alınabildiğinin mümkün olduğunu dile getiren Dr.Fevzi Özgönül konu hakkında bilgiler verdi.
|
|
 |
Acıbadem Bakırköy Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Betül Şahin, sonbahar alerjisinden korunmanın yollarını anlattı, önemli öneriler ve uyarılarda bulundu.
|
|
 |
Türkiye'de menopoza girme yaşının ortalama 47-49 civarında olduğunu belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Pulatoğlu, "Menopozda temel sorun östrojenin azalmasıdır. Bu nedenle soya fasulyesi, nohut, mercimek, keten tohumu gibi gıdalar menopoz şikayetlerinin azalmasında faydalı olabilir" dedi.
|
|
 |
Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Cihan Avaroğlu "Hem hastalığın önlenmesi, hem de tedavisine yardımcı tavuk suyuna çorba kış sofralarının baş tacıdır. "diyor
|
|
 |
Gıda Mühendisi ve Diyetisyen Melek Aktürk, İnsan ve Hayat Dergisi'nde, zeytinyağı ve mucizevî etkisi hakkında şu bilgileri veriyor:
|
|
 |
Memorial Şişli Hastanesi KBB Bölümü'nden Op. Dr. Kemal Demir, üst solunum yolu enfeksiyonları ve alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi.
|
|
 |
Kış mevsiminin vazgeçilmez içeceklerinden boza, doğru porsiyonda tüketildiği takdirde sağlığa oldukça faydalı.
|
|
  |
Aile hekimi Dr. Füsun Ayser: "Hastalıkların korunmasında en iyi, en etkili ve en ucuz yöntem el yıkamadır. Sadece 20 saniyede uygulanabilecek doğru el yıkama tekniği ile bulaşıcı ve salgın pek çok hastalığa karşı önlem alınabilir" dedi.
|
|
  |
Alzheimer'den egzersiz ve sağlıklı beslenme ile korunun Uzm. Dr. Aysun Hatice Akça Karpuzoğlu: "Ailede Alzheimer öyküsü varsa mutlaka nöroloji hekimine başvurulmalı" "Fiziksel egzersiz, sağlıklı beslenme, zihinsel egzersizler yapmak koruyucu önlemlerdir"KONYA - Uzmanlar, ülkemizde...
|
|
 |
Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, brokolinin birçok derde deva olduğunu söyledi.
|
|
 |
İstanbul Rumeli Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Oğuz Özyaral, evde yemek pişirme alışkanlığından uzaklaştıkça hastalıkların arttığını söyledi.
|
|
 |
Özellikle fetüsün bilişsel ve görsel gelişimi için gerekli olan dokosahexaenoik asitin gebelik döneminde annenin balık tüketimine bağlı olduğunu belirten Diyetisyen Asım Batuhan Fidan, "Balık çocuklarda da mental gelişim ve nörolojik sağlık için oldukça etkili bir besindir" dedi.
|
|
 |
Özellikle fetüsün bilişsel ve görsel gelişimi için gerekli olan dokosahexaenoik asitin gebelik döneminde annenin balık tüketimine bağlı olduğunu belirten Diyetisyen Asım Batuhan Fidan, "Balık çocuklarda da mental gelişim ve nörolojik sağlık için oldukça etkili bir besindir" dedi.
|
|
 |
Sağlık Bakanlığı, yaptığı açıklamada, anne sütünün yenidoğan bebeklerin ilk 6 ayda tüm besin ihtiyacını karşıladığını ve hastalıklara karşı koruduğunu belirtti. Ayrıca, dünya genelinde yenidoğan bebeklerin yarısından azının hayatlarının ilk saatinde anne sütü alarak hayata başladığı ve bu oranın Dünya Sağlık Örgütü'nün hedefinin altında olduğu ifade edildi. Türkiye'de ise 229 Bebek Dostu ve 113 Anne Dostu hastane bulunuyor.
|
|